Botoşani: Contrabandişti reţinuţi la frontiera cu Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi cetăţeni români care transportau peste frontiera de stat aproximativ 2.480 pachete de ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

image

În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul Sectorului P.F. Româneşti cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabandă, poliţiştii de frontieră au luat măsuri specifice pentru intensificarea supravegherii frontierei de stat.

Ieri  noapte, în jurul orelor 20.00, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea graniţei cu Moldova, pe teritoriul României, două persoane care transportau cu un atelaj hipo două colete voluminoase.

După efectuarea somaţiilor legale prin voce, s-a reuşit reţinerea unei persoane, cea de-a doua persoană reuşind să se ascundă pe o insulă aflată pe râul Prut. La scurt timp, în urma supravegherii zonei, poliţiştii de frontieră au reţinut şi cel de-al doilea bărbat. Procedându-se la o primă verificare a atelajului hipo şi a bunurilor transportate de acesta s-a constatat că în cele două colete se aflau 2.480 pachete cu ţigări",  a spus Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani.

image

În urma cercetărilor s-a constatat că cei doi cetăţeni, Petru B. şi Nicolae B., ambii în vârstă de 22 de ani, din comuna Ştefăneşti, judeţul Botoşani, au trecut cu ajutorul unui fir de pescuit, peste râul Prut, cele două colete cu ţigări în data de 25 mai 2011, după care au încărcat ţigările în atelaj, imediat acesta fiind interceptat de către echipajele Poliţiei de Frontieră.

Ţigările, în valoare de aproximativ 22.000 lei, care au fost reţinute în vederea confiscării, iar cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

 

Rezervor plin cu ţigări în loc de combustibil

Tot ieri, poliţiştii de frontieră de la Stânca - Costeşti au descoperit ascunse în rezervorul unei maşini, 4.920 ţigarete, care urmau a fi introduse în ţară prin sustragerea de la controlul vamal.  

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele lui Constantin C., cetăţean moldovean, în vârstă de 26 ani,  dosar penal pentru contrabandă cu ţigări. Întreaga cantitate de ţigări precum şi autoturismul, în valoare totală de 19.000 lei au fost confiscate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite