Botoşani: Contrabandişti de ţigări reţinuţi cu focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră botoşaneni au depistat, la frontiera cu Ucraina, mai mulţi cetăţeni români care încercau să introducă în ţară peste 4.300 pachete de ţigări de contrabandă.

Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au executat cu armamentul din dotare mai multe focuri de avertisment  în plan vertical. Contrabandiştii au fost depistaţi ieri seară cu ajutorul aparaturii cu termoviziune.

„O echipă operativă din teren a intervenit pentru reţinerea celor în cauză. Întrucât bărbaţii nu s-au supus somaţiilor verbale, au fost executate şapte focuri de avertisment în plan vertical", a precizat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră.

Din cauza vegetaţiei abundente şi a reliefului accidentat, contrabandiştii s-au dispersat în direcţii diferite, abandonând coletele, reuşindu-se reţinerea cetăţeanului român Mihăiţă I., în vârstă de 26 ani. Bărbatul reţinut este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Ţigările, în valoare de aproximativ 36.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră botoşăneni.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite