Botoşani: Contrabandă cu ţigări trimise prin poştă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat trei persoane, cetăţeni români, care trimiteau ţigări de contrabandă prin poştă. Coletele poştale ajungeau la diverse persoane din Bucureşti, iar cei trei s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.

În ultimele două luni, poliţiştii de frontieră au documentat activitatea infracţională a două persoane care colectau cantităţi mari de ţigări de pe raza localităţilor adiacente oraşului Darabani, pe care le trimiteau ulterior, prin colet poştal, către persoane din Bucureşti şi Braşov, în vederea comercializării.

"În baza ordonanţei de reţinere a corespondenţei emise de prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, poliţiştii de frontieră au interceptat două colete, depuse de Andreea A., de 23 de ani şi Gelu A., de 29 de ani, la oficiul poştal Darabani. Cele două colete conţineau 1060 pachete de ţigări, de provenienţă R. Moldova. În urma verificărilor făcute, poliţiştii de frontieră au constatat că cei doi au mai făcut, în perioada iulie-august 2010, încă 11 expedieri de acest gen către aceleaşi destinaţii", a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră l-au identificat şi pe Sorin A., de 31 de ani, care a depus ieri dimineaţă la un oficiu poştal un colet cu destinaţia Bucureşti, suspect că ar conţine ţigări. Poliţiştii de frontieră au interceptat coletul, constatând că acesta conţine 500 pachete de ţigări timbrate R. Moldova, în valoare de 4862 lei. În urma verificărilor s-a constatat că Sorin A. a mai făcut, în perioada aprilie-august 2010, încă 6 expedieri de acest gen către aceleaşi destinaţii.

"Ca urmare a constatărilor făcute, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la locuinţele celor implicaţi, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor încă 343 pachete de ţigări, timbrate R. Moldova. Întreaga cantitate de ţigări descoperită ieri, respectiv 38.060 ţigarete, în valoare de 17.913 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor", a adăugat Minodora Răcnea.

Pe numele celor trei cetăţeni români se continuă cercetările, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Darabani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia" şi „deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete".

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite