Botoşani: Constructorul care modernizează Vama Racovăţ a fost executat silit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate utilajele firmei Instal Design  din Bacău au fost puse sub sechestru de către un executor judecătoresc.  Vama nu mai poate fi inaugurată pe 15 martie pentru că lucrările nu sunt finalizate iar firma a rămas fără utilaje.

În urmă cu câteva zile, reprezentanul unei firme de leasing însoţit de un executor judecătoresc a pus sechestru pe aproape toate utilajele  pe care societatea Instal Design  Bacău le avea în Vama Racovăţ. Constructorul din Bacău nu şi-ar fi achitat la timp ratele către firma de leasing şi de aceea s-a intervenit cu măsura executării silite.

În aceste condiţii, lucrările de modernizare a vămii cu Ucraina nu mai pot fi finalizate la timp, adică pe 15 martie. O confirmă chiar şi primarul comunei Pomârla, localitate în care se află vama. "De la început firma nu a dat dovadă de seriozitate şi a amânat finalizarea lucrărilor de mai multe ori. Vă pot spune că este o firmă de apartament care până acum a avut nu ştiu câte echipe d emuncitori acre au tot venit şi plecat fără să facă mare lucru. Asta se vede şi pe şantier. Eu sunt convins că vama nu va fi terminată pe 15 martie",  a spus Dumitru Chelariu, primarul din Pomârla.

Paradoxal, beneficiarul lucrării, adică  Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi nu ştie nimic de acest aspect cu toate că peste zece zile vama ar trebui inaugurată oficial. „Acum aud pentru prima dată de aşa ceva. Nu am fost informat de nimeni, dar voi trimite o echipă pe teren să vedem şi noi care este situaţia de acolo, " a spus Mihai Arcană , şeful DRAOV Iaşi.

Contactată telefonic, reprezentanta firmei a refuzat orice dialog cu reporterii Adevărul de Seară afirmând doar că nu este treaba ziariştilor să se intereseze de soarta societăţii.

Potrivit Oficiului Registrul Comerţului, societatea Instal Design  a fost înfiinţată în toamna 2008, asociat unic fiind Diana Alexandra Manolescu de 20 de ani, din Bacau, în timp ce administrator al firmei figurează Elena Aurica Tomozei de 21 de ani. În cele trei luni din 2008 în care a funcţionat, firma a obţinut, cu un singur angajat, un profit de peste 100.000 de lei, iar în 2009, cu trei angajaţi, a avut o cifră de afaceri 95.000 de lei şi un profit de 52.000 de lei. Firma băcăuană  a fost desemnată câştigatoare a licitaţiei pentru modernizarea Vămii Racovăţ  în detrimentul altor nouă societăţi.  Contractul a fost atribuit pentru o valoare de 320.000 de euro  şi deşi lucrările trebuiau finalizate în 52 de zile, termenul de execuţie a fost amânat de nenumarate ori până acum.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite