Botoşani: Construcţiile ilegale de la Rădăuţi Prut nu vor fi demolate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Paşalău este acum lăudat pentru demesurile sale de a construi fără autorizaţie în vamă, singurului lucru pentru care poate fi mustrat este faptul că nu şi-a obţinut autorizaţii de construcţii.

Conducerea Consiliului Judeţean doreşte ca cele două clădiri fără autorizaţie din Vama Rădăuţi Prut să treacă în patrimoniul public.

„Acele clădiri sunt necesare bunei desfăşurări a activităţii punctului vamal şi nu văd de ce să le demolăm. Doar prin excepţie se poate ajunge la aşa ceva. Noi am mandatat pe cei de la Primăria Rădăuţi Prut, emitenţii autorizaţiilor de construcţie, să aplice sancţiunile prevăzute de lege şi să facă demersurile necesare intrării în legaliate", a precizat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

Ovidiu Paşalău susţine că a ridicat trei clădiri în Punctul Vamal Rădăuţi Prut.

„Finanţarea pentru toaletă, eu ştiu că ne aparţine şi nu văd de ce domnul Paşalău ar fi construit-o din fondurile sale. Din moment ce aceste clădiri sunt pe domeniul public, ele ar trebui preluate, nu dărâmate", a adăugat Mihai Ţâbuleac.

Ultimul cuvânt în soarta clădirilor fără autorizaţie aparţine primăriei Rădăuţi Prut.

„Noi am efectuat un control. Decizia menţinerii sau a desfiinţării construcţiilor pică în atribuţia administraţiei locale pe domeniul căreia au fost construite", a precizat Viorel Ciobanu, şeful Serviciului de Control Calitate al Lucrărilor de Construcţii.

Primarul comunei Rădăuţi Prut laudă acum demersurile fostului şef al Biroului Vamal Rădăuţi Prut.

„Sunt rugăminţi a lucrătorilor din vamă pentru ca acele construcţii să rămână. Este un lucru bine făcut şi ar fi păcat să le dărâmăm. Noi vom face tot posibilul pentru ca acele construcţii să fie menţinute", a declarat primarul comunei Rădăuţi Prut, Viorel Nichiteanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite