Botoşani: Consiliul Judeţean se opune reorganizării spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea CJ este decisă să atace în instanţă actul normativ prin care sunt desfiinţate mai multe spitale din judeţ

Măsura reorganizării trebuie luată de administratorul unităţii spitaliceşti şi anume autoritaţile locale ce au preluat spitalele la 1 iulie 2010.

„Mi s-a părut suspectă această intenţie şi am procedat la reverificarea prevederilor legale, discuţii cu medicii şi juriştii. Intenţia de reorganizare şi reprofilare aşa cum este formulată acum nu este în concordanţă cu prevederile legale nici cu situaţia din teren. Atribuţia este a autorităţilor locale care au luat în primire managemnetul acestor unităţi", a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean. 

Comasarea celor şase unităţi spitaliceşti propuse de ministerul Sănătăţii şi transformarea lor în secţii ale Spitalului Judeţean ar conducea şi la creşterea fondurilor decontate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

„În cazul secţiilor ce merg pe finanţare pe caz rezolvat, care vor trece la Spitalul Judeţean, va creşte şi Indicele de Complexitate a Cazurilor, după coeficienţii  stabiliţi pentru Spitalul Judeţean, care sunt cei mai mari din judeţ şi atunci şi finanţarea va creşte automat ", a precizat Rodica Huţuleac, preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite