Botoşani: Conductele de la Nova ApaServ ciuruiesc oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numai angajaţii Nova ApaServ vor interveni la reţea
Numai angajaţii Nova ApaServ vor interveni la reţea

Muncitorii intervin pentru a remedia defecţiunile, însă reparaţiile nu ţin decât două săptămâni.

Botoşănenii au parte de surprize neplăcute din partea Nova ApaServ. Ultima „modă“ o reprezintă craterele de pe străzi care apar din senin. În urmă cu două săptămâni, pietonii care circulau prin staţia de transport în comun din faţa Pieţei Centrale puteau „admira“ un crater de peste un metru adâncime apărut peste noapte.

Reparaţie de 14 zile
„Este o defecţiune a reţelelor de apă. Am vorbit cu reprezentanţii Nova ApaServ şi în maxim două zile vor remedia defecţiunea“, declara în urmă cu două săptămâni viceprimarul Cătălin Alexa. Defecţiunea a fost remediată, zona asfaltată, numai că în urmă cu două zile pământul s-a surpat din nou.

„Acum două săptămâni am mutat coşurile de gunoi să nu cadă oamenii în groapă. Acum, la fel. Să repare odată. Stăm cu frica în sân că se scufundă şi coşmelia noastră“, a spus Viorica Ifrim, vânzătoare la un chioşc stradal din apropierea craterului.

Reprezentanţii Nova ApaServ au aflat despre această avarie de la reporterii „Adevărul“. „Trimit o echipă să verifice şi să remedieze defecţiunea“, a spus Stelian Dumitrescu directorul de explotare al Nova ApaServ.

Un alt crater s-a format şi pe strada Marchian, tot într-o staţie de transport în comun. „Aici este vorba de un canal colector la şase metri adâncime, făcut să preia apele pluviale şi canalizarea din zonă, dar este subdimensionat. Sunt folosite tuburi din beton. Aceste reţele au peste 50 de ani vechime şi trebuie înlocuite complet. Orice fisură duce la asemenea avarii“, a adăugat Stelian Dumitrescu.

Soluţii, anul viitor
Soluţia ar fi o lucrare de aceeaşi anvergură ca pe strada Petru Rareş, închisă de şase luni pentru amenajarea unui canal colector similar. Această lucrare este promisă de reprezentanţii Nova ApaServ pentru anul viitor, când vor începe lucrările la parcarea subterană din zonă.

„Aceste reparaţii trebuie făcute de cei de la Nova ApaServ. Pe mine nu mă interesează ce vor să facă ei. Pentru mine, zona trebuie să fie circulabilă şi fără pericol pentru populaţie şi pentru maşini. În caz contrar, îi putem sancţiona atât noi cât şi Poliţia Rutieră“, a mai precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite