Botoşani: Concursuri şi muzică la Festivalul Harbuzului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertele din comuna Lunca vor reuni atât artişti cunoscuţi publicului botoşănean, cât şi alţi invitaţi speciali.

Cei care vor un weekend cu muzică, tradiţie, concursuri şi dans pot merge la Festivalul Harbuzului, organizat de Primăria comunei Lunca, în colaborare cu Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Botoşani. Toţi oamenii din judeţ sunt aşteptaţi la  a treia ediţie a festivalului.


Premii pentru cei mai buni cultivatori


„Prin aceste festivaluri, comunele îşi scot în evidenţă nişte obiceiuri, nişte îndeletniciri ale localnicilor, ale gospodarilor. Este un lucru minunat pentru că se face o sărbătoare a îndeletnicirilor din zonă, se pune în valoare folclorul cu meşteşuguri tradiţionale, cu obiceiurile specifice“, a declarat Valerică Curecheriu, referent cultural în cadrul Primăriei Lunca.


Cultivarea pepenelui verde a devenit o tradiţie pentru localnicii din Lunca. În cadrul acestor manifestări, cei mai buni cultivatori de pepeni vor fi premiaţi.


„Chiar dacă este an de criză, ţăranul munceşte cu sapa, cu sapa rămâne şi nu resimte această criză. Finanţarea acestui festival este făcută în mare parte din sponsorizări, iar banii alocaţi de la bugetul local vor fi recuperaţi din taxele de autorizare ale comercianţilor prezenţi în comună“, a declarat primarul Marcel Marcu.


Duminică vor fi sărbătorite cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Atât adulţii, cât şi copiii vor avea parte de concerte de muzică. La Festivalul Harbuzului va vor cânta Cornelia Ciobanu, Petronela Rusu sau Dan Doboş, dar şi invitaţi speciali precum Petrica Matu Stoian, Constantin Enceanu sau Ionuţ Dolănescu.
Evenimentul se va termina cu un foc de artificii, cu un concert susţinut de Aurel Moldovean şi un foc de tabără.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite