Botoşani: Copiii au dat pâmântului o mână de ajutor prin dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Copiii au valsat la lumina lumânărilor
Botoşani: Copiii au valsat la lumina lumânărilor

 În această seară, municipiul a stins lumina timp de o oră  la fel ca alte 27 de oraşe din ţară şi alte câteva mii de pe pământ în marea acţiune. Momentul este simbolic şi a vrut să atragă atenţia asupra poluării care afectează mediul.  

La ora 20.30 centrul oraşului s-a cufundat în întuneric. Primăria, prefectura , teatrul dar şi alte instituţii publice nu au mai fost luminate timp de o oră. Copiii au umplut scările din faţa Prefecturii cu lumânări aprinse şi au creat cifra 60 din candele aprinse,, Miloane de oameni de pe planetă fac acum acelaşi lucru. Este imporant să ne unim şi să tragem un semnal de alarmă că trăim într-o lume poluată" a spus Ionela Donciu, artist.

Timp de o oră, micii artişti ai cluburilor din oraş au susţinut un concert a capella în aplauzele publicului. ,, Se poate cânta live şi fără microfoane şi staţii care, evident, consumă energie electrică. Mesajul poate fi transmis şi aşa dacă într-adevăr cântţi din suflet", a spus Bogdan Bidaşcă, artist.

Anual, numai primăria Botoşani consumă energie electrică de 1,3 milioane de lei prin iluminatul public, şcoli şi instituţiile subordonate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite