Botoşani: Concedieri la Garda Financiară, Vamă şi ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase comisari de la Finanţe vor trebui să-şi caute un nou job în cel mult două luni. Toţi comisarii vor primi preaviz, şi doar 17 din 23 vor fi reangajaţi prin concurs. Disponibilizările fac parte din procesul de reorganizare a ministerului de resort.

După disponibilizările anunţate la Ministerul de Interne a venit şi rândul finanţiştilor să-şi caute un alt loc de muncă. La nivel naţional, Ministerul de Finanţe va disponibiliza 2.000 de angajaţi în cadrul procesului de reorganizare, din care 1.200 vor trebui să plece acasă în următoarele 60 de zile.


Anunţul a fost făcut chiar de către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, la sfârşitul săptămânii trecute şi i-a bulversat pe şefii instituţiilor vizate.


Singurii care au primit ceva oficial în acest sens sunt cei de la Garda Financiară. La Botoşani vor preaviz toţi comisarii, cu excepţia şefului instituţiei. Ulterior, vor susţine un concurs în urma căruia şase dintre ei vor fi concediaţi.


„Este adevărat că din 23 de salaraţi vor rămâne în final  17. Cu siguranţă va dispărea şi postul de contabil al instituţiei. Prea multe nu ştim nici noi pentru că abia acum cei de la Bucureşti lucrează la procedură. Am mai lucrat cu această schemă redusă şi în trecut, însă atunci nu aveam atât de multe competenţe ca acum. Probabil, vom rămâne instituţie independentă, dar cu un personal redus“, a declarat Cornel Mihai, comisarul-şef al Gărzii Financiare Botoşani. Un comisar de la Gardă câştigă, în funcţie de vechime, un salariu net de 1.500-3.200 de lei.


Deficit de personal la Fisc


Dacă la Garda Financiară lucrurile sunt clare, la Vamă şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu se ştie deocamdată câţi salariaţi vor fi disponibilizaţi. „Nu am primit nicio hârtie oficială. Ştim că se va reorganiza instituţia şi atât“, a spus Mihai Arcană, directorul executiv al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi.


Direcţia Generală de Finanţe Botoşani lucrează cu un deficit de 100 de angajaţi. Salariaţii de aici speră că vor scăpa de disponibilizări, mai ales că instituţia a trecut printr-o primă etapă de reorganizare.


„Au fost desfiinţate administraţiile fiscale din Truşeşti, Flămânzi şi Suliţa, de unde au plecat 38 de oameni. Aproape 100 de salariaţi şi-au dat demisia din cauza veniturilor mici. În momentul de faţă, din 487 de salariaţi am mai rămas 360 şi ne descurcăm foarte greu. Cei de la Garda Financiară şi-au demonstrat ineficienţa şi de asta sunt daţi afară. Nu poţi să dai doar amenzi, mai trebuie să şi recuperezi banii statului“, a spus Andrei Paramanov, liderul de sindicat de la Direcţia de Finanţe Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite