Botoşani:UPDATE Localitatea Răchiţi se pregăteşte de alageri anticipate! Edilul local a decedat din cauza unei afecţiuni medicale!!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupul neînsufleţit al primarului va fi depus în sediul primăriei
Trupul neînsufleţit al primarului va fi depus în sediul primăriei

Atribuţiunile primarului vor fi preluate potrivit legii de viceprimarul comunei. În termen de 90 de zile trebuie declanşate alegerile anticipate.

Organizarea alegerilor anticipate trebuie organizate după promovarea prin intermediul Aministraţiei şi Internelor a a unei hotărâri de guvern. Potrivit legii, termenul pentru declanşarea alegerilor anticipate este 90 de zile de la decesul edilului local. În tot acest timp, atribuţiile fostului primar al localităţii Răchiţi vor fi preluate de viceprimar. Consiliul Local va desemna o altă persoană care să preia atribuţiile viceprimarului.

Moartea primarului Toader Buliga a luat prin surprindere locuitorii comunei care vor avea timp două zile să îşi ia rămas bun de la cel care i-a îndrumat timp de aproape şase ani. Edilul local a decedat aseară din cauza unei afecţiuni medicale. Familia lui Toader Buliga se pregăteşte acum de înmormântare şi încă nu şi-a revenit după şocul aflării tragicei veşti.

,, Eu sunt la al doilea mandat în subordinea sa şi niciodata nu l-am auzit să fie bolnav. Pentru mine şi pentru locuitorii comunei, domnul primar era considerat cel mai bun prieten. Chiar vineri am vorbit cu el, când eu eram mai supărat şi el a încercat să mă imbărbăteze", a declarat viceprimarul comunei Răchiţi, Vasile Adăscăliţei.

"Vreau să transmit în numele meu personal şi al instituţiei pe care o conduc sincere condoleanţe familiei îndoliate şi comunităţii din care făcea parte domnul primar  Buliga. La solicitarea secretarului, prefectul ia act de încetarea de drept a mandatului primarului. Vom solicita o hotărâre de guvern în vederea realizării de noi alegeri. Termenul este de 90 de zile. Pe toată această perioadă, locul primarului este luat de viceprimarul comunei, iar în locul viceprimarului va fi delegat un consilier local", a declarat prefectul Cristian Roman.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite