Botoşani: Comasarea spitalelor ajunge în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura reorganizării trebuie luată de adminis-tratorul unităţii spitaliceşti şi anume autorităţile locale care au preluat spitalele la 1 iulie 2010.

Conducerea Consiliului Judeţean a trimis ieri un memoriu către Ministerul Sănătăţii prin care dezaprobă măsura privind reorganizarea şi desfiinţarea unor spitale din judeţ. „Mi s-a părut suspectă această intenţie şi am procedat la reverificarea prevederilor legale, discuţii cu medicii şi juriştii. Intenţia de reorganizare şi reprofilare aşa cum este formulată acum nu este în concordanţă cu prevederile legale şi nici cu situaţia din teren. Atribuţia este a autorităţilor locale care au luat în primire managementul acestor unităţi“, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

Mai mulţi bani de la Casa de Asigurări 
Instituţia pe care o conduce a propus Ministerului Sănătăţii doar reorganizarea Sanatoriului Guranda. „Aceste măsuri trebuiau luate înainte de 1 iulie 2010. Dacă va apărea acest act normativ, noi îl vom contesta şi îl vom ataca în instanţă.  Acest act normativ nu poate să fie altceva decât un rebut, care oricând poate fi desfiinţat de instanţele judecătoreşti“, a adăugat Mihai Ţâbuleac. Transformarea celor şase unităţi medicale propuse de Ministerul Sănătăţii în secţii ale Spitalului Judeţean „Mavromati“ ar conduce şi la creşterea fondurilor decontate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

„În cazul secţiilor care merg pe finanţare pe caz rezolvat, care vor trece la Spitalul Judeţean, va creşte şi Indicele de Complexitate a Cazurilor, după coeficienţii stabiliţi pentru «Mavromati», care sunt cei mai mari din judeţ, şi atunci şi finanţarea va creşte automat. Propunerile au apărut după ce s-a analizat posibilitatea clasificării şi acreditării unităţilor spitaliceşti pentru viitor“, a precizat Rodica Huţuleac, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Memorii către Ministerul Sănătăţii au făcut toate autorităţile locale din judeţ care au în administrare unităţi pitaliceşti. 

Spitalele propuse pentru comasare
Spitalul de Obstetrică-Ginecologie;
Spitalul de Copii;
Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda;
Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga;
Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoşani;
Spitalul Orăşenesc Darabani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite