Botoşani: Coadă la Modern Calor pentru rebranşare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de mari consumatori pregătesc actele pentru a primi căldură de la stat deoarece este mai ieftin. Agentul termic de la CET va ajunge în viitorul mall, la hoteluri, hypermarketuri şi în marile fabrici din oraş.

Societatea de termoficare a fost salvată de la faliment de o finanţare europeană în valoare de 40 de milioane de euro, bani ce urmează a fi folosiţi în modernizare. Datorită acestui lucru, agentul termic se va ieftini, iar societatea a recâştigat încrederea marilor consumatori, care fac acum coadă să se rebranşeze la CET.

În mai multe fabrici mari din Botoşani s-a renunţat la centralele proprii pe gaz şi s-a ales varianta rebranşării, care este mai ieftină cu 10% decât costurile proprii. Prima fabrică care s-a rebranşat la reţeaua centralizată de termoficare este Rapsodia Conf.

Rebranşaţi din întâmplare

„De Anul Nou s-a defectat centrala termică proprie şi am fost nevoiţi să ne branşăm la CET. Suntem mulţumiţi de raportul calitate-preţ şi vom rămâne în continuare branşaţi la reţeaua de termoficare pentru că e mai rentabil. Agentul termic ajunge la noi la o temperatură de 80%, ceea ce era greu de atins cu centrala proprie“, a spus Mihai Tincu, acţionarul majoritar al fabricii. Vor mai fi branşate fabricile Formens, Carreman, Electroalfa şi Elsaco Electronic.

La masa negocierilor s-au aşezat şi reprezentanţii hipermarketurilor şi alţi mari consumatori. „Am purtat negocieri cu peste 50 de mari consumatori interesaţi să le furnizăm agent termic. Pentru un randament maxim, secretul e că trebuie să-i branşăm în reţeaua principală de termoficare, nu în cea secundară. Costurile pentru beneficiar sunt cu 10% mai reduse decât cu propria lor sursă de încălzire. Până în vară vom rebranşa toate unităţile publice, îndeosebi şcolile şi grădiniţele“, spune Ioan Diaconu, directorul Modern Calor.

Ieftinire a căldurii cu 30%

Pe lângă costurile mai reduse, sistemul centralizat oferă posibilitatea, prin montarea unui modul automatizat, ca administratorul clădirilor să-şi regleze singur, de la distanţă, confortul termic. „De exemplu, temperatura din interiorul unui hipermarket aflat la Botoşani se poate controla de la Bucureşti, prin intermediul internetului“, explică Ioan Diaconu. Odată cu finalizarea investiţiilor făcute din banii europeni, până în 2015, preţul pe care îl vor plăti clienţii societăţii de termoficare se va micşora cu până la 30%.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite