Botoşani: Clasă pregătitoare la şcoală sau la grădiniţă? Inspectorii şcolari sunt puşi să testeze terenul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la anul, mii se preşcolari ar putea face grupa pregătitoare la şcoală.

Ministerul Educaţiei vrea ca preşcolarii să facă anul pregătitor la şcoală şi nu la grădiniţă ca până acum şi a cerut inspectorilor şcolari o analiză exactă din teritoriu.

Numai la Botoşani, peste 5000 de copii vor împlini vârsta de şase ani până la 15 septembrie 2012 şi vor trebui să se înscrie în clasele pregătitoare în condiţiile în care aproape 2000 dintre ei nu au mers o zi la grădiniţă.  Pentru ei ar trebui înfiinţate 174 clase pregătitoare întregi la nivelul judeţului. „Din datele primite de la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei reiese că trei comune figurează cu mai puţin de 10 copii care vor împlini vârsta de 6 ani înainte de 15 septembrie 2012, iar în alte 5 comune figurează mai puţin de 20 copii în situaţia amintită mai sus. Pentru a frecventa grupa pregătitoare, unii dintre aceşti copii vor fi nevoiţi să parcurgă distanţe mari de la cinci până la 10 kilometri distanţă",se arată într-o adresă trimisă Ministerului Educaţiei de către Inspectoratul Şcolar Judeţean care a propune o serie de soluţii pentru sprijinirea acestor copii.

Conducerile unităţilor şcolare au propus ca, acolo unde există clase disponibile, clasa pregătitoare să înveţe în grădiniţă, iar acolo unde sunt spaţii disponibile numai în şcoală, să fie utilizate acestea. Mai mult, acolo unde există spaţii disponibile şi în şcoală şi în grădiniţă se va alege locaţia în funcţie de numărul de copii, de distanţa pe care trebuie să o parcurgă copiii de la domiciliu până la şcoală, de mijlocul de transport necesar.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite