Botoşani:Lux european pentru calicii oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile nevoiaşe vor ocupa clădirile istorice, proaspăt reabilitate cu bani de la UE, pentru că primăria nu are locuinţe sociale.

Două milioane de euro s-au cheltuit pentru reablitarea celor 18 clădiri de patrimoniu din Centrul Istoric al oraşului. 50 de familii cu venituri mici sau fără venituri vor locui în locuinţele proaspăt refăcute pentru că acestea îşi vor păstra destinaţia de locuinţe sociale „Aveam în plan să închiriem aceste spaţii unor firme pentru birouri dar nu avem cereri. Doar clădirea din faţa Bisericii Uspenia va găzdui sediile ONG-urilor. În rest, vom muta chiriaşii care au locuit şi înainte de reabilitare în aceste case pentru că nu avem alte locuinţe sociale pentru ei", a spus Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani.

7,8 milioane de euro de la Uniunea Europeană şi bugetul de stat s-au cheltuit pentru schimbarea la faţă a centrului vehi al oraşului , aflat în stare avansată de degradare. Proiectul presupune , pe lâmgă refacerea clădirilor, reabilitarea a reţelei de utilităţi,  refacerea şi amenajarea a trei parcări, dotare cu mobilier urban sau îmbunătăţirea zonelor de acces şi de legătură cu alte zone importante ale oraşului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite