Botoşani: Cimitirul Pacea se extinde pe versant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat extinderea cimitirului cu peste 5000 de metri pătraţi în spatele bazei sportive.

Deşi au fost atenţionaţi că zona este instabilă şi nu este potrivită pentru construcţii, consilierii locali şi-au dat acceptul ca morţii să fie îngropaţi în pantă, cu riscul de a "pleca la vale".

„La acest cimitir au fost tot timpul probleme în ceea ce priveşte extinderea. Poate se inventariază alte terenuri unde să fie făcut un cimitir. Zona unde se extinde cimitirul este una periculoasă, în zonă fiind deja restricţii. Trebuie văzut dacă această extindere nu va produce alunecări de teren în zonă", a intervenit în cadrul sedinţei consilierul local Romulus Eram.  

Deşi la începutul anului municipaliatea a anuţat că cimitirul Pacea nu se va mai extinde, iar firma Urban Serv va împrejmui toate mormintele amplasate pe versant, în ultima şedinţă a consiliului local, a fost aprobată o nouă extindere a cimitirului. Aleşii au votat pentru extinderea cimitirului cu 5.293 de metri pătraţi, în zona din spatele bazei sportive "Victoria".

„Când intri în Botoşani dinspre Suceava te întâmpină un cimitir făcut în pantă. Ce era înainte zona de recreere a botoşănenilor a devenit un adevărat focar de infecţii. Morminte, mizerie, câini vagabonzi, aceasta este prima impresie despre Botoşani", a declarat Ioan Maxim.

Amănunte puteţi citi în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite