Botoşani: Chiriaşii ANL,datori vânduţi asociaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să îi oblige la plata debitelor, Locativa ameninţă rău-platnicii cu rezilierea contractelor. Pe aceştia îi aşteaptă şi chirii cu 30% mai mari din 2011.

Numai în cartierul ANL Bucovina datoriile la asociaţie depăşesc 15.000 de lei. Chiriaşii au facturi restante uriaşe la căldură şi apă caldă. Datoriile sunt cuprinse între 1.500 şi 4.500 de lei şi sunt vechi de un an. „Unii n-au mai trecut pe la asociaţie din primăvară. Cheltuieli au făcut, dar au uitat să le mai plătească. Acum dau din umeri că n-au bani“, a spus Florinel Gornea, director Locativa.

În această situaţie se află familiile din blocurile vechi, date în folosinţă acum opt ani, care sunt prevăzute cu centrale de scară. Chiriaşii se plâng că acestea sunt prea puternice şi au un consum foarte mare. Tocmai de aceea, rând pe rând, chiriaşii şi-au montat centrale de apartament.Acum, doar trei-patru familii mai folosesc centralele de bloc.

Datoriile, la inventar

„Investiţia a fost de la început prost gândită. Ne-au montat această centrală care consumă enorm. Am rămas puţini în scară care se folosesc de ea şi ne vin facturi de 600 de lei lunar la asociaţie pentru căldura la două camere“, se plânge Adina Pintilei, chiriaş.
Locativa, administratorul locuinţelor, a început inventarierea datoriilor, mai ales că iarna bate la uşă, iar cheltuielile vor creşte.

Cum vorba bună nu pare să ajute, conducerea societăţii a trecut la ameninţări dure care vizează inclusiv plata chiriilor restante. „Chiria este 90 de lei la un apartament cu două camere, iar la garsonieră 70 de lei. Dacă nici aceste chirii nu pot fi plătite, înseamnă că avem o mare problemă. Vom refuza prelungirea contractelor în cazul datornicilor“, a spus Florinel Gornea, directorul Locativa.

Acesta a mai anunţat o posibilă majorare a chiriilor cu 30% de la începutul anului următor. Între timp, peste 1.000 de familii fără locuinţe îşi pot lua adio de la casă nouă în această iarnă. Lucrările în cartierul Cişmea II au fost sistate din lipsa banilor. Cel mai probabil, tinerii se vor muta abia anul viitor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite