Botoşani: Certitudine. Toate străzile din centrul oraşului vor fi asfaltate la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările vor începe în primăvară şi vor dura doi ani
Lucrările vor începe în primăvară şi vor dura doi ani

Potrivit municipalităţii, din primăvară vor începe lucrările de asfaltare la străzile Cuza Vodă, Săvenilor, Calea Naţională (parţial), Nicolae Iroga, Ion Pilat, Griviţa şi Parcul Tineretului.

Botoşănenii vor trebui şi la anul să suporte disconfortul produs de şantierele deschise de Primrăie în oraş. Şi asta pentru că municipalitatea vrea să reabiliteze de la anul toate străzile din inelul principal al oraşului. Asta înseamnă că aproape o sută de kilometri de străzi vor fi asfaltate şi vor avea trotuarele pavate. Investiţia se ridică la 23.171.000 de lei, finanţarea fiind exclusiv din fonduri europene.

„ Este vorba de a doua etapă de rabilitare a străzilor din oraş, după modernizarea străzilor care fac parte din inelul de centură. Este bine că am primit finanţarea pentru această investiţie şi chiar dacă vom crea un disconfort, botoşănenii trebuie să înţeleagă că vor avea străzi mai bune în următoarii ani. „ a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Vor fi modernizate străzile Cuza Vodă, Săvenilor, Calea Naţională (parţial), Nicolae Iroga, Ion Pilat, Griviţa şi Parcul Tineretului. Licitaţia pentru modernizarea acestor străzi a avut deja loc, urmând ca spre finalul anului să se anunţe firma câştigătoare. Chiar dacă suma destinantă modernizării acestor străzi este importantă, la licitaţie nu s-au prezentat decât două firme din cauză că Primăria a impus o garanţie a lurărilor de cinci ani. Asta înseamnă că orice gaură apărută în asfalt în perioada de garanţie va fi astupată pe banii firmei care a lucrat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite