Botoşani: Cel mai scump drum din ţară - 20.5 milioane lei kilometrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum, pentru repararea unui singur kilometru de drum naţional care face legătura între Botoşani şi Vama Stânca, statul a cheltuit  nu mai puţin de 12 milioane de lei. Drumul a fost rupt de alunecările de teren la Dealu Mare, în apropiere de Truşeşti, iar toate soluţiile tehnice folosite până acum pentru remedierea lui au fost prost alese.  Alte 8,5 milioane lei au fost alocate pentru continuarea reparaţiilor.

Lucrarea de la Dealu Mare a devenit un fel de Mănăstirea Argeşului pentru autorităţi care de mai bine de zece ani se chinuie să repare un kilometru de drum afectat de alunecările de teren.  Doar între anii 2003 şi 2007 au fost investiţi 12 milioane de lei pentru construirea unei variante de  drum, cu o lungime de circa un kilometru, paralelă  cu şoseaua veche care devenise impracticabilă . Pentru aceast lucru a fost  nevoie ca o pădure să fie parţial defrişată.  

La nici o lună după terminarea lucrărilor, înainte de recepţie,  drumul nou construit s-a rupt şi a fost închis.  Circulaţia s-a reluat pe vechiul drum , plin de cratere şi dâmburi. Până acum nimeni nu a răspuns pentru banii publici îngropaţi fără rost la Dealu Mare, considerându-se că a fost vorba de o soluţie tehnică prost aleasă de proiectant.

În ultimii doi ani, autorităţile locale au făcut nenumărate demersuri la Guvern şi anul acesta au mai obţinut o finanţare de 8,5 milioane de lei pentru a reface drumul. Dacă nici cu aceşti bani drumul nu va putea fi reparat, autorităţile iau în calcul să aloce alte 22 de milioane de lei pentru construirea unui viaduct, aceasta fiind ultima soluţie găsită de specialiştii de la Drumurile  Naţioanale

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite