Botoşani: Ceartă între edili de la firma de ridicat maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali au un motiv permament de ceartă la şedinţe: HSR
Consilierii locali au un motiv permament de ceartă la şedinţe: HSR

Aleşii doresc rezilierea contractului cu Hi Speed Recovery, după doi ani în care firma a săltat autoturismele din oraş. Hotărârea de CL după care funcţionează firma a fost declarată ilegală de Tribunalul Botoşani, însă magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis că HSR îşi poate continua activitatea.

În ultimii doi ani, nu a fost nicio şedinţă de Consiliu Local în care să nu iasă discuţii cu privire la modul abuziv de operare al firmei care ridică maşinile parcate neregulamentar în municipiul Botoşani.

Consilierii locali au solicitat din nou rezilierea contractului cu Hi Speed Recovery după ce conducerea Poliţiei Comunitare a prezentat raportul de activitate pentru primele nouă luni ale acestui an.

„Aş vrea să ştiu şi eu dacă este un contract încheiat pentru ca poliţiştii comunitari să ia parte la activităţile firmei de ridicat maşini“, a cerut lămuriri consilierul Florin Pietraru.

Poliţiştii comunitari supraveghează parcările

Şi alţi consilieri s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Poliţia Comunitară efectuează zilnic peste 90 de acţiuni de supraveghere a parcărilor în detrimentul altor activităţi pentru comunitate.  

„Majoritatea activităţilor zilnice sunt pentru supravegherea parcărilor, după raportul făcut aici. Asta înseamnă că poliţiştii comunitari asta fac în mare parte, supraveghează parcările“,  s-a arătat indignat consilierul Simion Drelciuc.

Primarul a încercat să calmeze spiritele

„Dumneavoastră aţi votat acest regulament, tot dumneavoastră aţi fost de acord cu acest proiect şi niciunul nu aţi votat împotriva acestuia. Deci contractul, caietul de sarcini şi regulamentul au fost însuşite de dumneavoastră. Acum veniţi şi întrebaţi de ce aia şi de ce nu aia. Să propuneţi un alt proiect de CL, să ne daţi un alt regulament care să fie legal, să veniţi cu soluţii pentru rezolvarea abuzurilor“, a fost reacţia primarului Cătălin Flutur la interpelările consilierilor locali.

Deşi municipalitatea a declarat că ia în calcul suspendarea activităţii firmei HSR pe timp de criză, acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, societatea va primi în curând încă două parcări amenajate pe bani publici.

HSR, dată în judecată de cetăţeni
Nemulţumiţi de activitatea firmei HSR sunt şi botoşănenii care s-au trezit cu maşinile ridicate abuziv. Unul dintre cei care au dat în judecată societatea a câştigat la Tribunal, însă magistraţii Curţii de Apel Suceava au admis recursul HSR şi au casat sentinţa, iar cauza a fost trimisă spre rejudecare Tribunalului Botoşani. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite