Botoşani: Caz nou de gripă porcină, vechi de mai bine de o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Analize de laborator
Analize de laborator

Ministerul Sănătăţii Publice a raportat astăzi încă un caz nou de gripă porcină la Botoşani, în condiţiile în care din Botoşani nu a plecat nici măcar un set de probe către Institutul Cantacuzino în ultima săptămână. Cazul confirmat este deja tratat.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au declarat că, în decursul acestei săptămîni, aceste analize nu au mai fost trimise la Institutul Cantacuzino.

"Nu am mai trimis probe, datorită impractibilităţii transportului la Bucureşti, am luat legătura cu colega de la Iaşi care m-a anunţat că s-a întors cu maşina de la Vrancea, colega din Piatra Neamţ nu a ajuns nici măcar la Bacău. Aceste probe se trimit cu delegat şi cu maşinile instituţiei, nevoie de drum la Bucureşti avem, dar aşteptăm să se liniştească lucrurile şi în decursul săptămînii viitoare se va duce cu maşina" a declarat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog şef DSP.

Şefa DSP a mai adăugat că, tot din cauza drumurilor impracticabile, instituţia nu poate aduce nici vaccinurile pentru imunizarea bebeluşilor, în cadrul Programului Naţional de Sănătate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite