Botosani: Casele la preţ de criză, ocolite şi de stranieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un apartament cu două camere a ajuns să coste 15-20 de mii de euro, iar vilele nu se vând nici cu 50.000 de euro.

Pe piaţa imobiliară din Botoşani sunt ofertate în acest moment peste 200 de apartamente şi case, însă cererea de locuinţe este aproape de „nivel zero“. Una dintre cele mai titrate agenţii imobiliare din oraş a reuşit în ultima lună să vândă doar două apartamente.

„Ultimul apartament vândut a fost cu două camere, în zonă bună, pe care s-a plătit 28 de mii de euro. În anii trecuţi cu atât se vindea o garsonieră“, spune Cornel Timofte, agent imobiliar. Agenţiile de profil sperau la o revenire a pieţii odată cu întoarcerea stranierilor în ţară, în cursul acestei luni.

Din păcate pentru ei, au apărut puţini amatori. „Singurii care se mai interesează sunt stranierii, dar nici ei nu prea cumpără. Preferă să-şi cheltuiască banii pe concedii decât să-i investească într-o casă“, spune dezamăgit omul de afaceri Marius Oniciuc.

Acesta construieşte la Cătămărăşti Deal vile pe care încearcă să le vândă la preţul unui apartament din urmă cu doi ani, adică 50.000 de euro.

Speculaţii de criză

Cristian Talpaş (38 de ani) este unul dintre puţinii botoşăneni care şi-a cumpărat anul acesta o locuinţă. El lucrează în Spania şi a făcut tranzacţia în scurtul său concediu petrecut acasă.

„Am avut un apartament în Botoşani pe care în urmă cu doi ani l-am vândut la 80 de mii de euro. Din bani mi-am luat o maşină de teren, iar acum din ce mi-a rămas am cumpărat un apartament la fel ca cel pe cere l-am avut. Practic, am câştigat din afacerea asta maşina“, a spus Cristian Talpaş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite