Botosani: Casă specială pentru „uriaşul“ Benjamin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţul născut cu o greutate de 5,5 kilograme este aşteptat acasă de 12 fraţi, dar şi de patru nepoţi mai mari decât el. Familia munceşte de zor la finalizarea unei vile cu şapte dormitoare şi trei băi ca toate rudele să încapă fără să se îngrămădească.

Marica Papuc este aşteptată acasă, împreună cu cel mai mic membru al familiei, pentru a-şi sărbători ziua de naştere. Pe 31 ianuarie, Marica Papuc împlineşte 43 de ani şi este hotărâtă să mai nască. „Am luat o hotărâre înaintea lui Dumnezeu, să aducem pe lume pe toţi copiii pe care ni-i dă. Cu multă muncă ne descurcăm. Noi suntem creştini-penticostali. Nu avem voie să întrerupem sarcina şi datorită acestui lucru suntem binecuvântaţi cu mulţi copii“, a precizat capul familiei, Dorel Papuc.


Doi fraţi au deja copii


Numeroasa familie trăieşte din mai multe afaceri. Au o fermă cu 20 de vaci, stupi, dar şi o firmă de construcţii, unde tatăl lucrează cu fii cei mai mari. „Ne ajută şi copiii, dintre care patru au ieşit din şcoală. Doi sunt căsătoriţi şi sunt la casele lor şi ne ajută şi ei. Pe soţie o ajută fetele la treburile casei, iar eu sunt cu băieţii. Cei care merg la şcoală se ţin numai de carte, iar cei mari întreţin familia“, a adăugat Dorel Papuc. El şi-a propus ca în acest an să termine construcţia unei case mai impunătoare, ca toţi membrii familiei să aibă loc suficient. Astfel, când Benjamin Laurenţiu va împlini un an, el se va muta într-o casă cu şapte dormitoare, trei băi, trei bucătării şi trei dresinguri. Casa a fost ridicată de membrii familiei, iar până acum a costat 300.000 de lei.

„Am început lucrul la casă în urmă cu trei ani. Am muncit şi în Italia, timp de cinci ani, şi când m-am întors mi-am deschis firma de construcţii. De la mine au învăţat meserie şi fii mei“, a adăugat capul familiei. Deşi are doar trei zile de când s-a născut, Benjamin Laurenţiu este deja şi unchi. El are patru nepoţi de la fraţii mai mari, şi un al cincilea este pe drum, dar niciunul la fel de voinic ca el. „Un copil normal are această greutate la trei luni, depinde de cât asimilează în primele luni de viaţă. Nu cred că vor fi probleme în evoluţia lui. Au mai fost cazuri de gigantism care pe parcurs au ajuns la valori normale de evoluţie“, a precizat un medic pediatru. Benjamin Papuc deţine recordul în greutate al copiilor născuţi în Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie în acest an.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite