Botoşani: Cârpeli după furtună la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile afectate de vântul puternic de acum trei săptămâni rămân nereparate deoarece nu sunt bani pentru lucrări. La Policlinică se lucrează fără acoperiş, iar apa produsă prin topirea zăpezii ameninţă să strice aparatura medicală.

Trei săptămâni au trecut de la furtuna care a măturat tot judeţul şi a provocat pagube mari la Spitalul Judeţean Botoşani. Abia acum conducerea unităţii medicale a decis să înlăture efectele vântului care a bătut cu 120 de kilometri pe oră şi a rupt tencuiala de pe pereţii clădirii şi a smuls acoperişurile.

Şi pentru că bani pentru calamităţi nu sunt prevăzuţi în bugetul spitalului, şefii de la „Mavromati“ au decis să facă zilele acestea mici cârpeli de 3.000 de lei, respectiv repararea birourile afectate de furtună.

Au nevoie de 370.000 de lei

„La birourile administrative vor fi reparate nişte crăpături apărute în zid şi vor fi înlocuite câteva coli de tablă pe exterior. Restul lucrărilor vor trebui să mai aştepte pentru că nu sunt bani“, a declarat Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judeţean Botoşani.

Printre lucrările care vor trebui să mai aştepte se află şi acoperişul Policlinicii, smuls de vânt şi aruncat pe clădirile din apropiere. Experţii au evaluat aceste reparaţii la 370.000 de lei, bani care sunt aşteptaţi de la stat şi de la bugetul judeţului. Deocamdată, situaţia se află în stadiu de proiect. Dacă banii vor fi deblocaţi din fondurile pentru calamităţi, se va organiza o licitaţie pentru execuţia lucrărilor, care ar putea începe cel mai probabil peste trei luni.

Citeşte şi:

Discriminare în medicina ieşeană: moaşele licenţiate, date la o parte de medicii rezidenţi

Până atunci, conducerea spitalului nu a găsit bani nici măcar pentru înlocuirea acoperişului distrus cu o prelată, astfel ca zăpada care se va topi să nu afecteze aparatura de  50.000 de euro montată în Policlinică.

Vremea caldă, pericol pentru aparatura medicală

„Avem aparate pentru electrocardiograme, ecografii, dar şi alte investigaţii absolut vitale, care vor fi afectate de infiltraţiile de apă din plafon. Trebuie luate măsuri urgente că vremea începe să se încălzească şi va curge apa în laboratoare“, a declarat Iolanda Halasanu, şeful Secţiei de Explorări Funcţionale.

Spitalul Judeţean din Botoşani va intra în reparaţii capitale luna viitoare, după ce va fi desemnată prin licitaţie firma care va face lucrare. Pentru această lucrare de reabilitare şi modernizare există fonduri de 14 milioane de euro, bani obţinuţi prin programe europene.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite