Botoşani: Carmocanu a încercat să muşamalizeze cazul soţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul inspector şcolar adjunct, Gheorghe Carmocanu a încercat să muşamalizeze cazul, deplasându-se personal la minister.

Botoşani: Gheorghe Carmocanu va primi astăzi ordinul privind destituirea sa din funcţie

Ministru Edeucaţiei a declarat în cadrul unei emisiuni televizate pe postul naţional că Gheorghe Carmocanu a fost demis din funcţie pentru că a încercat să muşamalizeze cazul soţiei sale.

„Soţia unui  inspector şcolar adjunct dintr-un judeţ al României a fost prinsă fraudând la examenul de titularizare. Acel inspector şcolar adjunct şi-a permis să vină la câteva ore după acel eveniment la Ministerul Educaţiei să ceară sprijin pentru a fi muşamalizată situaţia. El a fost demis în secunda doi. Pentru că acest lucru este o pată pe obrazul învăţământului românesc", a declarat ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.

Rodica Mighiu a fost felicitată pentru corectitudinea de care a dat dovadă în cazul în care este implicat inspectorul general adjunct Gheorghe Carmocanu şi soţia acestuia.

 „Vreau să o felicit public pe doamnna inspector Mighiu, care a sesizat acest caz indiferent de cine este persoana care a fost prinsă fraudând. Este un lucru important, este un semn că se poate, este un semn că putem face un pas înainte", a mai declarat Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, într-un interviu acordat la TVR2. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean a demarat, de luni, o anchetă în acest caz.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite