Botoşani: Captură de ţigări în valoare de 380.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi cetăţeni români care transportau într-o dubă peste 32.000 pachete de ţigări, timbrate R. Moldova.  Ţigările şi autoutilitara au fost confiscate, iar persoanele în cauză s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

Ieri noate, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Stânca aflat în exercitarea unei acţiuni specifice, organizate cu sprijinul DGIPI, a oprit pentru control, în localitatea Mitoc, un autoturism marca Ford Transit, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român George B., în vârstă de 23 ani.

La controlul maşinii s-a constatat că microbuzul era încărcat cu colete voluminoase, ambalate în saci, pline cu pachete de ţigări. În urma inventarierii, au fost găsite 31.730 de pachete de ţigări, marca Plugaru, Monte Carlo şi Winston, timbrate R. Moldova. În timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigările din localitatea Mitoc, de la mai mulţi cetăţeni, şi intenţiona să le comercializeze în localitatea Săveni. Pentru efectuarea transportului, George B. urma să fie ajutat de un complice, Ioan B., în vârstă de 42 ani, proprietarul de drept al autoturismului.

"Ţigările, în valoare de 280.000 lei, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul SPF Stânca. Pe numele celor doi bărbaţi s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei", a spus Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani.

În baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a dispus faţă de George B. interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 zile, să nu intre în legătură cu Ioan B. şi să nu conducă autovehicule.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite