Botoşani: Căpşunarii şi-au cheltuit toţi banii cu sărbătorile făcute în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii care muncesc  în străinătate  dar s-au întors în ţară ca să-şi petreacă sărbătorile au cheltuit sume colosale.  Ei au fost dispuşi să cheltuiască între 500 şi 1500 de euro doar pe cadouri şi  pentru masa de sărbători. Rămaşi doar cu bani de drum, la întoarcere spre Spania sau Italia au plecat cu genţile pline cu mâncare.

Rudele botoşănenilor care au venit în ţară pentru a-şi petrece sărbătorile au fost scutite de cheltuieli de sărbători. Şi asta pentru că toate cumpărătrurile au fost făcute din banii stranierilor. Căpşunarii nu s-au uitat la bani şi au cheltuit mii de euro pe cadouri, mâncare şi băutură.  Aşa se şi explică că rafturile din magazine au fost golite de sărbători, deşi toată lumea se plănge că nu are bani.   „ Sincer nu ştiu exact câţi bani am cheltuit. Am plecat din Spania cu 2500 de euro la mine şi acum mai am 300 în buzunar.  Cu banii ăştia trebuie să rezist până pe 15 ianuarie când iau prima leafă." a spus  Adrian Nazare, un tânăr de 35 de ani care este plecat de zece ani din ţară.  Tânărul a cheltuit o mică avere timp de zece zile cât a stat în ţară şi nici măcar nu a fost să petreacă de Crăciun sau Revelion la vreun restaurant. Toţi banii s-au dus pe cadori pentru rude şi pe mâncare şi băutură.

image

Vin cu dulciuri şi parfumuri, pleacă cu cârnaţi şi murături

Zilnic, zeci de autocare pleacă pline cu căpşunari din Botoşani spre Italia, Spania sau Anglia, ţări unde oamenii au găsit de muncă sau şi-au întemeiat familii.  Genţile şi sacoşile voluminoase abia mai încap în compartimentele de bagaje ale autocarelor. Rămaşi fără bani până la salariu, ei cară acum din ţară mâncarea pusă la pachet de mama şi tata. „ Nu este nicio ruşine să pleci de acasă cu sacoşa cu mâncare. Părinţii mi-au pus cârnaţi de casă, slănină afumată şi chiar un bidon de cinci litri cu gogonele murate." a spus  Daniel Chihaia, un  alt tânăr care s-a urcat  în atocarul de Italia.

Amănunte, în Adevărul de Seară de mâine

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite