Botoşani: Canicula a băgat în spital 50 de botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea caniculară se va menţine până luni. Meteorologii atrag atenţia că la soare temperaturile pot depăşi uşor 45 de grade Celsius.

Staţia Meteo Botoşani a înregistrat ieri la prânz 36 de grade Celsius la umbră, iar idicile de confrot termic a urcat până la 84%., aerul devenind irespirabil.  

În ultimele două zile peste 50 de cardiaci au ajuns în stare gravă la spital din cauza căldurii şi au trebuit internaţi. „ Ei sunt cronici, dar acum din cauza temperaturilor ridicate s-au decompensat şi au ajuns la noi în stare gravă. Chiar şi sub tratament şi fără să facă efort absolut de loc se plâng că nu pot respira. Chiar pe timpul nopţii mulţi dintre ei s-au plâns că nu au aer,  deşi tot timpul geamurile la saloane au stat larg deschise. „ a declarat Mihaela Miler, director medical la Spitalul Judeţean Mavromati.

Ieri  până la amiază cinci  botoşăneni au căzut pe stradă răpuşi de căldură şi au fost duşi de urgenţă cu ambulanţa la spital. Persoanele  şi-au revenit după ce le-au fost acordate îngrijiri medicale prin Unitatea de Primire a Urgenţelor.

 În aceste condiţii, medicii recomandă populaţiei să consume cât mai multe lichide şi să nu se expună la soare şi să evite pe cât posibil efortul fizic. Consumul băuturilor alcoolice este total interzis.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite