Botoşani: 40 de femei ucise numai în acest an de cancerul la sân!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de jumătate dintre paciente nu au supravieţuit operaţiei.  Cea mai tânără pacientă ucisă de cancerul la sân avea 36 de ani. Maternitatea Botoşani va deveni roz pentru a marca Ziua Internaţională de lutpă împotriva acestei cumplite boli.

Cancerul la sân face ravagii în rândul femeilor din Botoşani. În evidenţele medicilor se află 767 de paciente cu vârste cuprinse între 20 şi 75 de ani. 20% dintre bolnave se află în ultimul stadiul şi sunt atent monitorizate de specialişti.

Numai în acest an, 67 de femei au fost depistate cu cancer la sân. Numărul bolnavelor este în creştere faţă de anii trecuţi, susţin ocologii. Dacă în anul 2006 erau depistate doar 92 de cazuri, anul trecut 124 de femei au fost diagnosticate cu cancer la sân. Şi mai şocant este că vârsta pacientelor scade de la an la an. „ Vârful este 50 de ani dar avem tot mai multe paciente cu vâste până în 30 de ani depistate cu această boală. Anul acesta au decedat 40 de femei din cazua cancerului la sân" a declarat Mirela Movanu, medic oncolog Spitalul Judeţean Botoşani.

Graţie tratamentelor de ultimă generaţie, şansele de supravieţuire în faţa acestei boli sunt foarte mari susţin medicii. Importantă este depistarea din timp a bolii prin  efectuarea perioadică a  mamografiilor,  a examenul clinic al sânilor dar şi autoexaminarea corectă.  

Săptămânal, aproape 100 de femeise prezintă  la controalele periodice. În această seară la oira 19.00, Maternitatea Botoşani va deveni roz pentru cîteva ore pentru a marca lupta împotriva acestei cumplite boli.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite