Botoşani: Campanie penibilă antifumat făcută de şefii din sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În lipsa banilor pentru organizarea unei campanii serioase, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică s-au plimbat prin parc cu un sicriu în miniatură şi un tub ce se dorea a fi o ţigară. Cum era de aşteptat, acţiunea lor a atras doar zîmbetele trecătorilor.  

 Acţiunea a fost organizată în această după amiază cu prilejul Zilei Mondiale Fără Tutun, marcată în fiecare an pe 31 mai. În locul unei acţiuni care să convingă populaţia să renunţe la fumat, şefii din sănătate şi-au pus angajaţii să se facă de râs în parcul municipal.

Trei voluntari au împărţit pliante cu mesaje antifumat mamelor ieşite la plimbare cu pruncii iar doi angajaţi s-au plimbat de ici colo cu un sicriu în miniatură şi un tub gigant pe care scria" Criminal în serie". Cu toţii şi-au dorit să convingă populaţia că fumatul ucide dar au reuşit doar să atragă zâmbetele trecătorilor.

Dincolo de buna intenţie a acestora, acţiunea organizată din sărăcie, în lipsa fondurilor, denotă dezinteresul autorităţilor sanitare faţă  de acest fenomen. Dovadă stă şi lipsa de adresabilitate a botoşănenilor faţă de programul antifumat demarat de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani încă din anul 2004.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite