Botoşani: Căldura a început să afecteze şina de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şina de tramvai nu mai are suport
Şina de tramvai nu mai are suport

Circulaţia tramvaielor pe Strada Primăverii a fost întreruptă mai bine de jumătate de zi după ce şinele de tramvai s-au contorsionat din cauza temperaturilor ridicate.

Ieri după-amiază, botoşănenii care obişnuiesc să curcule cu tramvaiul nu au putut circula pe traseul 102 din cauza unei avarii. Pe strada Primăverii şina de tramvai era ieşită din canal şi putea duce oricând la deraierea unui vagon.

„Se intervine frecvent pentru că dalele sunt foarte uzate. Şina nu mai stă în canal. Noi facem reparaţii. Reparăm într-un loc şi apare în alt loc", a declarat inginerul Ioan Comariţa, din cadrul Eltrans.

Avaria este pusă pe seama temperaturilor ridicate înregistrate ieri după amiază. La orele 16.00, în Botoşani se înregistrau 32 de grade Celsius.

„Sunt câteva porţiuni pe Primăverii unde trebuie să intervenim. Căldură a făcut ca şina să se dilate şi atunci a ieşit din canal. Românul e inventiv. Unde trebuie shimbăm un tronson întreg, unde nu refacem doar zona de dilatare", a declarat Victor Ivănescu, directorul general Eltrans.

Astăzi dimineaţă, circulaţia tramvaielor a fost reluată conform programului normal.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite