Botoşani: Căldura, oprită de o semnătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşănenii au aşteptat în zadar să li se încălzească caloriferele
Botoşănenii au aşteptat în zadar să li se încălzească caloriferele

Societatea Modern Calor a început furnizarea agentului termic doar la 30% din clienţi. Majoritatea botoşănenilor vor avea caloriferele reci până când şefii asociaţiilor vor semna noile contracte cu furnizorul.

Societatea de termoficare Modern Calor SA a început furnizarea energiei termice în oraş după ce vremea s-a răcit în ultimele zile. Nu toţi botoşănenii branşaţi la sistemul centralizat de termoficare au însă caloriferele calde.


„Până acum avem semnate contracte cu 25 dintre cele 70 de asociaţii de proprietari. Serviciile noastre pot fi oferite doar partenerilor de contract“, a declarat Ion Diaconu, directorul societăţii Modern Calor.


Deşi oamenii au semnat convenţii cu producătorul de energie termică, nu vor beneficia de căldură decât 30% dintre ei, şi anume cei de la asociaţiile de proprietari care au contract cu noua societate de temoficare. Restul asociaţiilor nu vor să semneze contractele tip, fără să li se ofere posibilitatea de negociere.
„Eu am deja un contract semnat cu Termica. Pe noi nu ne-a informat nimeni că Modern Calor sunt succesorii în drepturi ai Termica“, a declarat Cezar Nicuţă, preşedintele asociaţiei de proprietari nr. 36. Şefii Modern Calor au anunţat asociaţiile fără contract că vor sista şi livrarea apei calde deoarece nu pot furniza fără contract.


Botoşănenii, nemulţumiţi


„Noi ce vină avem că nu se înţeleg ei cu preşedintele de asociaţie? Noi primim facturile, le plătim şi vrem să beneficiem de serviciile lor în continuare. Dacă nu doream acest lucru ne montam centrală de apartament“
, a spus botoşăneanca Elena Marciuc. Reprezentanţii Modern Calor speră ca până săptămâna viitoare toate asociaţiile să semneze contractele cu noua societate de termoficare locală.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite