Botoşani: Cadrele medicale părăsesc ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile nu întotdeauna pe măsura muncii, ratele la bancă, asigurarea unui viitor mai bun pentru ei şi familiile lor sunt motive pentru plecarea masivă a cadrelor medicale din Botoşani.

Într-un interval de numai un an, aproape 100 de medici, asistente şi infirmieri au plecat peste graniţă. Majoritatea cadrelor medicale se îndreptă către Belgia. Peste 10 asistenţi medicali ai Spitalului de pediatrie au primit deja aviz favorabil asupra dosarului trimis în Belgia şi aşteaptă acum echivalarea studiilor, obţinerea numărului de autorizare şi a permisului de muncă.

„Plec cu toată familia. Soţul meu îşi va găsi uşor de muncă, iar copilul are numai patru ani şi se va adapta repede. După câţiva ani ne vom întoarce când nu vom mai avea grija banilor şi a zlei de mâine", a declarat Tamara Ciucă, asistentă a Spitalului de Pediatrie.

Conducerea Spitalului Judeşean nu ştie nimic de cadrele care şi-au depus dosarul pentru a munci în Belgia.

„Nu am anunţat pe nimeni, pentru că de la acceptare până la plecare, mai durează cam şase săptămâni, timp în care trebuie să mai faci rost de nişte recomandări. Dacă te lauzi că pleci, găsesc ei cum să îşi pună beţe în roate.", a adăugat Tamara Ciucă.

Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite