Botoşani: Cadre medicale purtate prin chirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: În curtea Spitalului Judeţean Botoşani se vrea construirea turnului
Botoşani: În curtea Spitalului Judeţean Botoşani se vrea construirea turnului

Zeci de medici ameninţă că vor părăsi oraşul pentru că nu primesc locuinţă de serviciu. Ca să nu piardă specialiştii, conducerea spitalului vrea să construiască un bloc de locuinţe în curtea unităţii.

Aproape 60 de cadre medicale angajate la Spitalul Judeţean Botoşani locuiesc în chirie. Majoritatea sunt medici tineri veniţi alte judeţe şi nu îşi permit cumpărarea unei case şi plătesc sume uriaşe ca să aibă un acoperiş deasupra capului. Sătui să îşi cheltuie salariile pe chirii, medicii ameninţă că se vor întoarce în localităţile de domiciliu dacă nu vor primi sprijin din partea conducerii unităţii medicale

,, De trei ani sunt la Spitalul Judeţean ,,Mavromati,, şi de atunci am schimbat cinci gazde. Plătesc luna 200 de euro plus întreţinerea şi celelalte cheltuieli. Am ajuns să muncesc o lună întreagă doar ca să locuiesc la Botoşani" a declarat dr. Iulian Croitoru,  medic internist.

Conducerea Spitalului Judeţean recunoaşte că a  primit deja 56 de de cereri din partea medicilor pe care nu le poate soluţiona în lipsa unor locuinţe de serviciu. O soluţie ar fi construirea unui bloc de apartamente pe terenul de 1500 de m.p din spatele spitalului care  a fost retrocedat foştilor proprietari şi a fost cumpărat de patronul unei mari firme de construcţii din oraş .

Ideea pare să fie agreată de constructor care a solicitat un certificat de urbanism pentru construirea unui bloc turn de 10 etaje în curtea din spatele spitalului unde se află momentan un parc destinat bolnavilor

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite