Botoşani: CJ nu a scos primăria Darabani din blocajul financiar în care se zbate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, oraşul a primit doar 390 de mii de lei din fondul de rezervă al judeţului. Suma reprezintă doar un sfert din necesar.Primăria mai are bani pentru salarii şi cheltuieli urgente doar pentru o lună.

Oraşul Darabani este în faliment. Primăria are nevoie 1,3 milioane de lei ca să iasă din blocajul financiar. Edilul şef al urbei a venit astăzi cu căciula în mână la CJ ca să ceară ajutor. ,,  Suntem în blocaj financiar. Mai avem bani de salarii şi cheltuieli doar pentru o lună. Din iunie punem lacătul pe pe primărie. Avem nevoie de 1,3 milioane de lei ca să supravieţuim pentru că încasările din taxele şi impozitele locale sunt mici" a declarat Ghiorghi Burlacu, primarul oraşului Darabani.

Consilierii judeţeneni au decis ca primăria să primească doar 390 de mii de lei. Din aceşti bani, 100 de mii de lei reprezintă factura pentru lemnele cumpărate iarna trecută iar restul cheltuieli privind iluminatul public şi utilităţi,, Cu aceşti bani nu facem mare lucru. Plătim unele utilităţi, iluminatul public şi lemnele şi s-au terminat" a mai spus primarul oraşului falimentar.

Situaţia înregistrată la Darabani nu are precedent.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite