Botoşani: Broscăuţi o ia la vale. Grădiniţa a fost închisă din cauza alunecărilor de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis interzicerea desfăşurării activităţilor educative în actualul sediu al Grădiniţei din Broscăuţi. Hotărârea a fost luată ca urmare a reactivării alunecărilor de teren în această zonă. 60 de case şi un drum sunt afectate.

Alunecările de teren din comuna Broscăuţi au pus din nou în alertă autorităţile. În urma unei şedinţe care a avut loc la Prefectură, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să închidă începând de mâine grădiniţa din Broscăuţi unde sunt îsncrişi 43 de copii. Potrivit primarului din Broscăuţi, alunecările de teren au afecatat 60 de gospodării,  drumul judeţean care trece prin comună  şi biserica din sat.

Alunecările de teren au produs lângă grădiniţă  un crater adânc de opt metri (foto)

image

Primăria comunei Broscăuţi s-a angajat să amenajeze într-un timp foarte scurt o nouă locaţie pentru grădiniţă. „Clădirea în care funcţionează grădiniţa încă nu a fost afectată, dar la o distaţă de 10 metri s-a surpat pământul şi s-a creat un crater adânc de vreo opt metri. Există riscul ca aceste alunecări să se extindă şi spre grădiniţă. De aceea grădiniţa va trebui închisă imediat. Vom amenaja două săli la cîăminul cultural unde vom muta gradiniţa după vacanţa de Paşte", a declarat primarul Gheorghe Avasilichioaie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  a discutat şi de măsurile care vor trebui luate şi   pentru alte zone cu risc de alunecări de teren din judeţ. Este vorba de zona mânăstirii Gorovei şi satul Drislea, din comunaTruşeşti.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite