Botoşani: Branşamentele la reţeua de apă şi canal se fac doar de către Nova ApaServ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 iunie SC Nova Apaserv SA va executa lucrări de branșare /racordare la rețeaua publică de apă/ canalizare, în consonanță cu legislația în vigoare care guvernează serviciile operatorilor de apă și canalizare din întreaga țară.

De la 1 iunie operatorul regional este singurul executant al branșamentelor /racordurilor de apă/canalizare, deoarece, potrivit prevederilor legislative, atât branșamentul până la contor, inclusiv căminul de branșament și contorul, cât și racordul de canalizare de la cămin spre rețea, inclusiv căminul de racord aparțin rețelelor publice, exterioare.

„Branșamentul de apă și racordul de canalizare asigurând legătura dintre rețeaua publică de distribuție și rețeaua interioară a unei incinte sau a unei clădiri, revin ca responsabilitate de realizare și menținere în bună stare de funcționare, operatorului", a precizat Maricel Georgescu, director general Nova ApaServ.

Decizia executării branșamentelor/racordurilor numai de către operatorul de apă, a fost luată în urma constatării unui număr mare de intervenții neautorizate de către firme sau persoane fizice care nu dețin niciun fel de aviz din partea instituțiilor abilitate. Pentru executarea rețelei interioare, de după contor, viitorii clienți pot opta pentru orice modalitate de realizare: în regie proprie sau cu oricare firmă de profil, responsabilitatea realizării și a bunei functionări aparținându-le în  exclusivitate, în calitate de proprietari.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite