Botoşani: Botoşănenii, lăsaţi pradă ţânţarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ora 21.00, puţin oameni se încumetă să iasă afară la plimbare deoarece sunt atacaţi de micile insecte. Şefii Primăriei spun că e inutilă o campanie de dezinsecţie, chiar dacă ploile abundente din ultima lună au favorizat înmulţirea ţânţarilor.

După ora 21.00, puţini botoşăneni se mai plimbă prin parcuri sau oraş. De cel puţin o lună, în oraş s-a instalat un „inamic“ care le strică plimbarea de seară: ţânţarii.


„Nu numai ca sunt mai mulţi, dar sunt mult mai agresivi faţă de anii anteriori. Dacă te bâzâie unul nu e o problemă, că doar sunt peste tot, însă la noi te pişcă şi prin haine. Ajungi acasă cu umflături şi nu ştii cu ce să te mai dai ca să calmezi durerea şi mâncărimea“, a spus Eugenia Panait, agent de vânzări.


Bani cheltuiţi degeaba


Municipalitatea nu are de gând să elimine ţânţarii. „Dacă am face dezinsecţie, probabil ar fi tot atâţia ţânţari şi probabil s-ar face un caz din câţi bani s-au cheltuit fără niciun efect. S-a făcut în anii anteriori şi s-a văzut că nu s-a întâmplat nimic“, a motivat viceprimarul Cătălin Alexa lipsa campaniei de dezinsecţie.


Pentru a scăpa de pişcături, botoşănenii aplică metode proprii de alungare a ţânţarilor. Fie se ung cu substanţe speciale, fie folosesc pastile, fie stropesc locuinţa cu soluţii de dezinsecţie. Însă, avertizează medicii, în lipsa unui sfat profesionist, botoşănenii se pot alege cu alergii sau probleme respiratorii.


„Substanţele folosite la desinsecţii, inhalate în cantităţi mari, pot cauza reacţii bronhice. La fel se întâmplă cu soluţiile şi pulverizatoarele folosite împotriva ţânţarilor în aer liber“, a declarat medicul Ana Cozma.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite