Botoşani: Boschetarii au transformat spitalele în hoteluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce asiguraţii vin cu bani de acasă pentru a putea fi trataţi, în ianuarie, cazurile sociale au adus găuri în buget de zeci de mii de lei. Luna trecută, numai la Psihiatrie au ajuns peste 30 de boschetari ce au fost trataţi pe spinarea asiguraţilor.

Pe când boschetarii sunt trataţi cu banii plătitorilor la fondul de sănătate, asiguraţii sunt nevoiţi să vină cu bani de acasă pentru a-şi cumpăra seringi şi medicamente.

În luna ianuarie aproape 70 de cazuri sociale au fost preluate de Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal Dorohoi şi Spitalul de Psihiatrie.

Mai bine de 50% dintre aceştia nu au avut asigurare fiind vorba de acei boschetari culeşi de pe străzi de Poliţie şi Ambulanţă, urmare a ordinului venit de la nivel de minister.

„Ar trebui ca autorităţile să aibă un centru de noapte, o unitate unde să poată fi cazaţi cum se practică în alte ţări. La o parte din cazurile sociale s-a descoperit că au aparţinători şi se încearcă să li se facă dosare de pensie însă sunt şi care nu au domiciliu, persoane neasigurate", a declarat Lidia Onofrei, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Mai multe citiţi mâine în Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite