Botoşani: Bolnavi obligaţi să îşi plătească medicamentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Bolnavii îşi cumpără medicamentele de la farmaciile din apropierea spitalului
Botoşani: Bolnavii îşi cumpără medicamentele de la farmaciile din apropierea spitalului

Deşi sunt asiguraţi, pacienţii internaţi pe secţiile  Spitalului Judeţean,, Mavromati,, cheltuie zilnic  50 de lei pentru medicamente. Furnizorii de medicamente au sistat livrăile din cauza datoriilor uriaşe întregistrate de spital.

De mai bine de o lună, mii de botoşăneni internaţi în cea mai mare unitate medicală din judeţ îşi plătesc singuri medicamentele. Practic, bolnavii au ajuns să subvenţioneze unitatea deşi îşi plătesc contribuţiile la fondul de sănătate şi ar trebui să beneficieze gratuit de tratament. De la medicamente, la pansamente, ser fiziologic ori seringi, bolnavii trebuie să scoată bani din buzunar dacă vor să fie trataţi.

Din cauza datoriilor care depăşesc nouă milioane de lei, furnizorii de medicamente şi materiale sanitare au sistat livrările şi au dat în judecată unitatea pentru recuperarea creanţelor. Deja spitalul a înregistrat zeci de somaţii de plată şi este ameninţat cu executarea silită de trei firme.

Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate recomandă pacienţilor să păstreze chitanţele şi să ceară unităţii decontarea lor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite