Botoşani: Boc şi miniştrii săi promit drumuri pentru judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajunşi la Botoşani cu ocazia alegerilor interne în organizaţia judeţeană a PDL, prim-ministrul Emil Boc şi miniştrii săi au lăudat autorităţile locale şi au promis drumuri mai bune.

La Botoşani au fost astăzi prezenţi Emil Boc, Elena Udrea, Anca Boagiu, Traian Igaş, Valerian Vreme şi şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Toţi au venit pentru alegerile interne din PDL, însă dacă tot au bătut drumul până aici o parte dintre ei au vrut să verifice şi ce se mai întâmplă prin instituţiile din teritoriu  pe care le coordonează din birourile de la Bucureşti.

Înainte de a începe alegerile din PDL, câştigate fără emoţii de Cătălin Flutur, Emil Boc şi Elena Udrea au vizitat două dintre şantierele oraşului şi anume Casa Ventura şi lucrările de pe Şoseaua Iaşului, în zona Lebăda. Cei doi s-au arătat mulţumiţi de cum decurg lucrările şi au lăudat chiar autorităţile locale de felul cum au reuşit să atragă fonduri europene.

image

„Este un exemplu la Botoşani că, dacă echipa de la Primărie munceşte şi o face cu o bună pregătire, reuşeşte să creeze proiecte care pot fi finanţate din fonduri europene",  a spus ministrul dezvoltării, Elena Udrea.

Premierul Emil Boc a promis autorităţilor că va aloca bani pentru două drumuri, care sunt în prezent într-o stare deplorabilă. „Tot Botoşaniul este un şantier. Astăzi am avut  şi noi ocazia să vizităm unele dintre ele.  Putem să confirmăm că două obiective importante de infrastructură rutieră vor intra în lucru în perioada următoare şi anume drumurile Suceava-Botoşani şi  Botoşani-Tg.Frumos", a precizat Emil Boc.

image

Tot de şosele şi astfalt a vorbit şi Ministrul Transporturilor. Anca Boagiu  a anunţat că pe lângă modernizarea celor două  drumuri va aloca bani şi pentru alte şosele din judeţ. Ea a spus că vor fi modernizate şi drumurile Manoleasa-Rădăuţi Prut, Botoşani-Dorohoi,  Botoşani- Manoleasa şi Suceava- Rădăuţi-Prut.

Ultimul inventar al drumurilor degradate  făcut chiar că către instituţiile care administrează şoselele a scos la iveală că în Botoşani sunt 200.000 de metri pătraţi de gropi în asfalt. Cu alte cuvinte,  starea drumurilor din judeţ este jalnică, iar pe cele mai multe tronsoane trebuie să se intervină urgent cu plombări asfaltice. Doar Secţia de Drumuri Naţionale apreciază că pentru astuparea tuturor gropilor ar avea nevoie de 4000 de tone de mixtură asfaltică.

În schimb, Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, a avut o întâlnire cu uşile închise  cu prefectul judeţului şi cu şefii Poliţiei, Frontierei şi Jandarmeriei.  Surse care au participat la această întâlnire susţin că singura instituţie din MAI în care nu se vor face disponiblilizări de personal  va fi Jandarmeria, de care ministrul  s-a arătat mulţumit.  Deasemeni nu vor fi făcute disponibilizări în cadrul structurilor operative  din Poliţie şi Poliţia de Frontieră.  Mai mult,  şefii IJP şi IJPF au aflat chiar de la ministrul lor că sunt evaluaţi, iar cine nu îndeplineşte standardele impuse nu are ce căuta în echipă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite