Botoşani: UPDATE Biserică arsă din temelii. Preoţii fac rugăciuni pentru găsirea vinovaţilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jurul orei 4.00, biserica ,, Izvorul Tămăduirii" a fost incendiată. Pompierii au reuşit să stingă flăcările dar nu au mai putut salva acoperişul lăcaşului de cult.

 ora 14. 00

La această oră, poliţiştii, pompierii şi jandarmii caută probe pentru soluţionarea cazului.Oamenii legii vor să vadă dacă incendiul a fost provocat de neglijenţa personalului bisericesc sau focul a fost pus de o mână criminală. ,, Efectuăm o anchetă la faţa locului şi ridicăm probe pentru a afla cauzele incendiului. Nu excludem nicio variantă" a declarat col. Radu Anton, şef Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Parohul bisericii incendiate este convins că focul a fost pus intenţionat. Preotul Ioan Alupoaie crede că totul a fost o răzbunare la adresa sa. ,, Nu a fost un accident şi nici neglijenţă. Noi nu lăsam lumânări aprinse şi nici nu avem alte surse inflamabile. Focul a fost pus intenţionat de cineva care îmi vrea răul" a spus preotul care le-a spus poliţiştilor că primit mesaje de ameninţare în ultima perioadă.

Preoţii din oraş sunt solidari cu preotul lăsat pentru a doua oară fără biserică şi se vor ruga alături de credincioşii din parohii ca făptaşii să fie prinşi şi pedepsiţi

ora 8.30

Un om al străzii care îşi face veacul în jurul bisericii din Parcul Tineretului se pare că a pus focul. Nu se crăpase de ziuă când locatarii blocurilor din zonă au văzut cum lăcaşul de cult arde ca o torţă şi au sunat la 112.

,,  Am văzut o lumină puternică pe geam. Am ieşit în balcon şi am văzut acoperişul în flăcări. Mi-am făcut o cruce şi mi-am zis că biserica este blestemată. Arde pentru a doua oară" a spus Viorca Anghelache, martor.

Pompierii au intervenit şi au reuşit să stingă incediul după trei ore de luptă cu flăcările care ameninţau să distrugă întreaga construcţie. Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a stabili cum s-a produs incendiul. Oamenii legii nu exclud varianta ca focul să fi fost pus intenţionat de o mână criminală.

,, Nu este păcat mai mare decât acela de a da foc unui lăcaş sfânt" -Ioan Alupoaie, preot Biserica ,, Izvorul Tămăduirii.

image

Cunoscută ca ,, Biserica din tramvai", lăcaşul de cult din Parcul Tineretului pare că stă sub semnul blestemului.În lipsă de fonduri, preotul Ioan Alupoaie a oficiat slujbele religioase într-un vagon dezafectat al Eltrans. Cu greu a reuşit să adune banii necesari pentru construcţia unei biserici adevărate, de piatră pentru a  uni în credinţă sutele de credincioşi din acest cartier.

Exact acum un an, biserica a fost incendiată pentru prima dată. Ancheta poliţiştilor a scos la iveală faptul că trei tineri au dat foc lăcaşului după ce au furat puţinele lucruri de valoare din altar. Pagubele au fost estimate atunci la 25 de mii de lei. În această dimineaţă, istoria s-a repetat.  ,, Un blestem s-a abătut asupra noastră. Am pus cu toţii mână de la mână să refacem biserica iar acum s-a ales praful de tot" a spus Gigă Harabagiu, unul dintre zecile de credincioşi care au făcut donaţii pentru reconstrucţia bisericii.  

image

Suspectat că a dat foc bisericii este un bărbat de 50 de ani care face parte din rândul oamenilor străzii şi obişnuia să se se adăpostească într-o anexă din curte. Poliţiştii nu exclud nici varianta ca acesta să fi fost plătit să provoace incendiul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite