Botoşani: Bicicliştii ne vor rupe picioarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pistele pentru biciclete sunt construite pe mijlocul trotuarelor reabilitate.

Proiectul privind realibilitarea străzilor şi trotuarelor din zona centrală prevede inclusiv amenajarea de piste pentru biciclişti. Toate bune şi frumoase, numai că acestea sunt construite pe mijlocul trotuarelor. Pietonii vor trebuie să se asigure mai întâi la biciclete, traversează pista, ajung pe o nouă porţiune de trotuar, după care acordă din nou prioritate autovehiculelor. Anomalia a fost observată şi de edilii locali.

„Am văzut şi eu că pista pentru biciclişti va fi făcută pe mijlocul trotuarului. Decizia nu ne aparţine nouă ci a a fost a proiectantului", a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Pista de biciclete împarte trotuarul în două segmente pe care nu pot circula doi pietoni din sensuri opuse şi astfel pietonii vor fi nevoiţi să circule pe pistele de biciclete. Odată cu reafacerea trotuarelor, semnele de circulaţie vor fi mutate. Cum partea de trotuar este finalizată, singura soluţie este ca acestea să fie mutate pe pista dedicată biciletelor şi astfel nici bicicliştii nu vor putea utiliza corespunzător noile trotuare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite