Botoşani: Becul din Poliţie se aprinde odată cu iluminatul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modului Poliţiei este conectat la un stâlp de iluminat public
Modului Poliţiei este conectat la un stâlp de iluminat public

Secţia de Poliţie Parcul Tineretului primeşte curent cu porţia. Postul de Poliţie are current doar între orele 19.00 şi 6.00 dimineaţa, adică exact cât este programul de iluminat public al oraşului. Pentru a nu sta pe întuneric, poliţiştii au fost dotaţi cu o lampă cu acumulatori, dar cu telecomandă.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a deschis luna trecută un post în cartierul Parcul Tineretului, cunoscut ca fiind una dintre zonele rău famate ale oraşului. Intenţia a fost lăudată de municipalitate care s-a angajat atunci  să se ocupe pe banii ei de amenajarea postului de Poliţie şi de conectarea modulului în care funcţionează la reţeaua electrică. Tot ce s-a reuşit până acum  a fost ca Postul de Poliţie din Parcul Tineretului să fie conectat la un stâlp de iluminat public."Aceasta este soluţia cea mai ieftină găsită de noi. Transformatorul era prea departe de modulul unde funcţionează postul de Poliţie, iar ca să-l branşăm la reţeaua E.on-ului era prea costisitor şi trebuiau făcute prea multe documentaţii. " a declarat viceprimarul Cătălin Alexa. Astfel, poliţiştii care sunt în schimbul de noapte au curent doar între orele 19.00 şi 6.00 dimineaţa, adică exact cât ard becurile de pe stâlpii de iluminat din oraş.

O lampă cu leduri din bazar scoate din beznă Poliţia

Ca poliţiştii să-şi poată completa procesele verbale şi în intervalul orar când nu arde lumina pe străzi, postul de poliţie a fost dodat cu o lampă cu leduri alimentată de un acumulator, de genul celor care se găsesc de cumpărat la tarabe în bazar. „Măcar se aprinde de la telecomandă" , ne spune ironic unul dintre poliştii aflaţi în tura de noapte. Şefii IJP Botoşani sunt însă încrezători că subalternii lor vor face treabă în cartier indiferent de condiţiile de muncă care li se oferă. „Este impropriu spus post de Poliţie şi nici secţie nu o putem numi. Modulul instalat în Parcul Tineretului este mai degrabă un loc unde cetăţenii pot veni să sesizeze probelemele lor. El a fost deschis pentru ca poliţiştii de proximitate să fie mai aproape de cetăţeni. Aveam din această zonă foarte multe sesizări la 112 pe probleme de scandaluri şi chestiuni mărunte, nu neapărat de comiterea unor infracţiuni. De aceea am decis să instalăm acest modul în zonă. Ei oricum mai mult patrulează. "a explicat comisarul şef Viorel Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite