Botoşani: Bebeluşul găsit fără suflare avea clavicula ruptă: Părinţii i-au reclamat pe medici!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Maternitatea Botoşani cred că fractura s-a produs după externare pentru că fetiţa era sănătoasă.  Medicii nu exclud ca greutatea mare a bebeluşului să-i fi adus sfârşitul. Rezultatele necropsiei vor stabili face lumină în acest caz.

Botoşani: Bebeluş găsit fără suflare 

3.800 de grame a cântărit la naştere fetiţa care  a venit pe lume acum o săptămână. Medicii de la Maternitatea Botoşani susţin că micuţa era sănătoasă tun la externare şi nu îşi explică decesul. „ Nu este exculus ca greutatea mare a fetiţei să fi dus la un stop cardio-respirator. Se mai întâmplă la nou-născuţi", a declarat dr. Maria Olaru, director Maternitatea Botoşani.

La două zile de la externare, părinţii au descoperit că fetiţa are fractură de claviculă şi au venit urgent la spital. „ Au reclamat acest lucru dar pot să vă asigur că ,la naştere, fetiţa nu prezenta fractură de claviculă. Este posibil să fi fost o fisură  şi , ulterior, clavicula să se fi rupt. De asemenea, nu este exclus ca fractura să se fi produs la domiciliu. Aşteptăm rezultatele necropsiei. Oricum de la o fractură de claviculă nu se poate muri", a mai spus directorul Maternităţii Botoşani.

Fetiţa a venit pe lume pe cale naturală. Fractura de claviculă este posibil să îi fi provocat insuficienţa respiratorie. Mama sa are 26 de ani şi se află la a IV a naştere.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite