Botoşani: Bătrânii au umplut Spitalul de Copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunicii fac pe-a însoţitorii copiilor bolnavi câtă vreme părinţii îşi caută un loc de muncă. Nu de puţine ori, bătrânii suferinzi au fost luaţi cu ambulanţa de la Pediatrie şi duşi la Spitalul Judeţean.

Georgeta Gorincu (50 ani) este internată de o săptămână pe secţia de afecţiuni respiratorii a Spitalului de Copii alături de nepoţeii săi cu vârste de 4,3 şi, respectiv un an. Toţi suferă de penumonie şi au nevoie de tratament. Cum părinţii lor muncesc pe unde pot ca să le asigure traiul, bunica a decis să stea în spital cu cei trei copii bolnavi." Nu îi puteam lăsa singuri în spital pentru că sunt mici. Părinţii nu puteau să se interneze şi m-au trimis pe mine. Şi eu sunt bolnavă dar nu am ce face" , a spus femeia.

În cazul Georgetei Gorincu sunt alte zeci de bătrâne care s-au internat la Pediatrie cu nepoţii. Nu de puţine ori, medicii au fost nevoiţi să le transporte pe însoţitoare la Spitalul Judeţean  după ce li s-a făcut rău în saloane. „ Avem şi însoţitori de 70 de ani. Sunt bătrâni care se internează cu nepoţii pentru că părinţii nu pot. Sunt oameni cu afecţiuni specifice vârstei de care trebuie să avem grijă ca şi de copii", a declarat dr. Iuliana Kadar, medic orl-ist.

Detalii citiţi în Adevărul de seară de joi

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite