Botoşani: Bătaie pe vacanţele subvenţionate de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4000 de solicitări sunt pentru cele 256 de bilete de tratament puse la bătaie de Casa Judeţeană de Pensii iar înscrierile continuă până la sfârşitul lunii.

. Vânate sunt biletele pentru Eforie Nord, Felix şi Herculane sau Lacul Sărat. Pe un sejur se bat cel puţin 30 de persoane, spun angajaţii instituţiei care le recomandă solicitanţilor bilete în staţiunile 1 Mai, Amara, Buziaş, Călimăneşti, Covasna, Vatra Dornei sau Nicolina dar şi alte staţiuni din centrul ţării.

„ Sunt bilete de tratament. Prioritate au persoanele cu afecţiuni grave care au nevoie de acest sejur şi nu îşi permit din cauza veniturilor mici.Solicităţile sunt numeroase iar mulţi nu înţeleg că au şanse mari să primească un bilet cei care nu au fost în staţiuni cu bani de la stat în ultimii doi ani", a spus Cătălin Dupir, purtător de cuvânt al Casa Judeţeană de Pensii Botoşani.

Valoarea unui bilet de tratament porneşte de la 1114 lei şi ajunge la 1536 lei. Pensionarii plătesc 50% din valoarea pensiei, iar persoanele asigurate 50% din valoarea biletului. Primii beneficiari ai vacanţelor subvenţionate de stat vor pleca în staţiuni pe 2 iunie. Anul trecut, 278 de botoşăneni au beneficiat de bilete de tratament.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite