Botoşani: Basarabenii care sunt prinşi că fac contrabandă rămân fără viză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speriaţi de numărul tot mai mare de cetăţeni moldoveni depistaţi că fac trafic ilgeal cu ţigări şi alcool, poliţiştii de frontieră vor lua din acest an măsuri mai drastice împotriva acestora.

Până acum, majoritatea celor care erau prinşi că fac contrabandă se alegeau cu dosare penale şi cel mult cu amendă şi cu marfa confiscată, respectivii putând reveni oricând în România. Din acest an ca mâsură suplimentară, Poliţia de Frontiră va solicita Ministerului Afacerilor Externe şi anularea vizei de intrare în România.

 "În baza O.U.G. 194/2002, art.33, alin.2, lit."D", Poliţia de frontieră solicită MAE aprobarea anulării vizei pentru cetăţenii străini care au încălcat reglementarile vamale sau cele privind frontiera de stat. Este o măsură suplimentară care se aplica pe lângă cea de confiscare a ţigărilor sau aplicare a unei amenzi. Cetatenii moldoveni care rămân fără viză nu mai pot intra in Romania, iar pentru a obţine o noua viză trebuie sp se deplaseze la Consulatul României din Chişinău." a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani.

În cursul anului  trecut,  au fost făcute de către IJPF Botoşani un număr  de 36  solicitări de anulare a vizelor cetăţenilor străini. Potrivit datelor statistice, în Vama Stânca 90% dintre persoanele acuzate de contrabandă sunt cetăţeni ai Republicii Moldova. Anul trecut, Poliţia de Frontiră a confiscat mărfuri de contrabandă în valoare totală de de 3.328.378 lei, dintre care 90% erau ţigări.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite