Botoşani: Botoşani:(EXCLUSIV) Arestatul cu HIV care şi-a îmbolnavit soţia, nu va fi decăzut din drepturile părinteşti(UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Bărbatul este acuzat că şi-a ucis soţia infestând-o cu HIV
Botoşani: Bărbatul este acuzat că şi-a ucis soţia infestând-o cu HIV

Irinuca, fetiţa lui Valentin C. va rămâne temporar în grija foştilor socri. Acuzat că a îmbolnăvit-o voit pe mama copilului său, Valentin C.  poate să se ocupe de educaţia fetiţei sale dacă îşi doreşte acest lucru.Dosarul a fost finalizat şi a ajuns astăzi la Tribunalul Botoşani. Valentin C.(37 ani) este trimis în judecată doar pentru răspundirea  virusului HIV.

ora 14.00

Inculpatul va răspunde pentru fapta sa dar nu va fi decăzut din drepturile părinteşti. Faptul că şi-a infectat soţia cu Sida nu atrage după sine pierderea acestor drepturi." a declarat Titiana Ungureanu, procurorul de caz.

Irinuca, fetiţa celor doi se află în grija bunicilor materni de  pe 1 septembrie când mama sa a murit. Ancheta privind moartea Irinei Huţanu a început de altfel de la reclamaţiilor făcute de aceştia care nu doreau ca Valentin C. să le ia nepoţica. „A încercat să intre în casă peste noi de mai multe ori. A zis că ne omoară pe toţi, dacă nu îi dăm copilul. Am primit şi telefoane de la el prin care ne ameninţa că ne stropeşte cu sângele lui", mai spune Mihai Huţanu. Copilul a fost testat până acum de două ori, iar rezultatele au ieşit negative.

Valentin C. ( 37 ani) riscă până la 15 ani de puşcărie pentru răspândirea bolii şi va fi trimis astăzi la judecată. Bărbatul a ascultat cu senintătate acuzaţiile aduse de procurori. „ Era foarte relaxat şi a susţinut că fosta soţie a ştiut de boala sa şi a dorit să întreţină relaţii sexuale cu el. Mai mult, a motivat că nu ştia că transmiterea bolii este infracţiune" a mai spus procurorul de caz.

Citeşte şi:

Botoşani: Bărbatul cu HIV , care şi-a îmbolnăvit soţia, a scăpat de acuzaţia de crimă! Procurorii cer modificarea legii!

ora 12.00

Mâine dimineaţă, dosarul va ajunge pe masa judecătorilor iar bărbatul care şi-a ucis soţia infectând-o cu Sida ca fi judecat.  Cel puţin asta susţin procurorii care s-au ocupat mai bine de două luni de acest  caz." Nu este exclus să aflăm că va ajunge într-un spital din sistemul penitenciar. Magistraţii decid acest lucru" a mai spus Titiana Ungureanu,  procurorul de caz. El riscă între 5 şi 15 ani de puşcărie pentru că şi-a infectat soţia cu virusul HIV.

Valentin C. a scăpat de acuzaţia de omor pentru că legea pedepseşte doar transmiterea în mod voluntar a unei boli transmisibile dar nu ia în calcul şi moartea persoanei infectată cu virusul HIV.

Bărbatul de 37 de ani a fost arestat preventiv la jumătatea lunii octombrie şi se află în arestul Poliţiei Botoşani. Bărbatul este bolnav de Sida şi este acuzat că şi-a îmbolnăvit în mod voit soţia care a murit astă vară din cauza complicaţiilor cauzate de boală.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite