Botoşani: Bărbatul care şi infestat soţia cu HIV va fi judecat în stare de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Huţanu a murit după ce fost infectată cu HIV/SIDA de Valentin C.
Irina Huţanu a murit după ce fost infectată cu HIV/SIDA de Valentin C.

Valentin C. a fost prezentat astăzi pentru prima dată instanţei de judecată.

Adus din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, bărbatul infestat cu HIV a refuzat orice dialog, însă era calm şi zâmbea ironic la orice întrebare i se adresa.

„Astăzi s-a pus în discuţie menţinerea măsurii arestării preventive şi s-a verificat legalitatea acestei măsuri din nou. Instanţa a decis să menţină măsura pe parcursul judecării cauzei. Această măsură se va verifica odată la 60 de zile. S-a comunicat inculpatului şi se va vedea dacă va declara recurs sau nu", a precizat Tatiana Ungureanu, procurorul de caz

Bărbatul va fi judecat pentru mai multe infracţiuni însă nu şi pentru omor.

„Primul termen de judecată s-a stabilit pentru 6 ianuarie. Sunt mai multe infracţiuni reţinute. În afară de transmiterea în mod voluntar a unei boli transmisibile, inculpatul mai este cercetat pentru violare de domiciliu, ameninţări, distrugere şi falsificarea unor acte, precum şi instigarea  la fals intelectual", a adăugat Tatiana Ungureanu.

Medicii şi asitenţii medicali a căror semnături şi parafe apar pe certificatele medicale, prezentate în momentul căsătoriei lui Valentin C. cu Irina Huţanu nu au fost trimişi în judecată. Potrivit anchetatorilor, aceştia au fost induşi în eroare de către inculpat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite